diumenge, 5 de novembre del 2017

Un sol govern legítim

 

Se'm fa molt difícil trobar les paraules per expressar, en aquests moments, emocions tan complexes. Però, per altra banda, sento la necessitat urgent de manifestar la meva indignació i el rebuig més gran a la detenció de membres del govern de Catalunya.
He manifestat, i reitero, que penso que per damunt de qualsevol confrontació política hi ha d'haver necessàriament el respecte a les persones, als drets fonamentals, a la diversitat i als principis de la convivència. I que cap dels futurs que es plantegi per al nostre país m'és vàlid si no té en compte la inclusió de totes les persones que en formem part. Sigui quin sigui el nostre pensament, el nostre origen, les nostres sensibilitats, les nostres creences. Com també crec que l'única lluita possible és la que es fa des del diàleg, la democràcia i els principis de la no-violència.
Però també estic fermament convençuda que és necessària la reivindicació dels drets i la defensa davant les agressions. No és tolerable l'agressió que reben les institucions legítimes del nostre país, ni són tolerables les agressions violentes que han rebut alguns ciutadans i ciutadanes, només per les seves idees. I no és tolerable que acceptem aquestes agressions sense resistència. Com no hauríem d'acceptar sense resistència cap de les vulneracions dels drets humans a les que assistim cada dia (a vegades a prop, a vegades més lluny), cap de les injustícies, grans o petites, de les que som testimonis (aquí i arreu). 
Tenim molta feina per endavant i caldrà de trobem recursos per tirar endavant aquesta lluita, encara que no sigui fàcil.
Entretant, des d'aquí, manifesto que l'únic govern legítim que reconec és el govern de la Generalitat de Catalunya, democràticament escollit a les urnes. Tot el meu suport als consellers i conselleres empresonats, al president de la Generalitat i a la resta del govern a l'exili, i als Jordis. Tot el que sigui al meu abast per lluitar per la seva llibertat. Tot el que sigui al meu abast per lluitar pel respecte als drets humans i la justícia.

Marta Casas


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada