dilluns, 23 d’abril del 2012

Cartes des de la Catalunya xenòfoba (3): xusma

En ocasions, la Catalunya xenòfoba té noms i cognoms, fins i tot cites al calendari. Ahir, 22 d'abril, PxC celebrava la seva festa a la Bassa dels Hermanos de Vic, on hi van assistir unes 300 persones.
Segons publica El 9 Nou en la seva edició d'avui, el mateix diumenge al matí un centenar de joves d'entitats antifeixistes i independentistes es van concentrar al Passeig per mostrar el seu rebuig a les idees xenòfobes de PxC. Sembla que Anglada, en el seu discurs, va carregar una bona estona contra aquesta "xusma", a més de fer-ho contra "la casta política plena de lladres i corruptes" i "la lacra islamista", segons aquest diari (jo no hi era).


M'ha cridat l'atenció l'ús del qualificatiu "xusma". No fa tants anys, Sarkozy es referia també amb aquest nom als joves que havien causat els aldarulls a les banlieus... però sembla que en aquesta ocasió Anglada no es referia a joves immigrants (aquests deuen ser la "lacra").
El 9 Nou destaca en portada com va acabar tot plegat: a patacades. Segons aquest mitjà, cap a les 8 del vespre, el mateix Anglada, borratxo segons alguns testimonis, va agredir un grup de joves cridant-los "moros de merda, fills de puta...". Dos d'ells van haver de ser atesos a l'Hospital General de Vic. Val a dir que la versió d'Anglada al twitter és diferent: segons ell, 4 magrebins van intentar agredir-lo; una estona abans deia que havia denunciat 3 persones "pressumptament immigrants".
Potser sí que tenim un problema amb la xusma i ja no es pot ni passejar tranquil per la Plaça de Vic sense risc que t'agredeixin i t'enviïn a l'hospital....

Marta Casas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada