diumenge, 3 de juny del 2012

Lluitar contra els rumors: la Catalunya inclusiva

Deu ser la primavera.... en el darrer post em lamentava de la inacció davant el creixement de les actituds racistes i xenòfobes, i avui em sembla que té molt sentit veure l'ampolla mig plena. Existeix una Catalunya xenòfoba, però també existeix una Catalunya inclusiva, que treballa per una societat cohesionada on hi tingui cabuda tothom.
En la meva última trobada amb en Rafa Crespo, a Berga, em van semblar molt interessants algunes de les experiències i iniciatives que va citar, de gent que dedica part del seu temps a intentar contrarestar els rumors sobre immigració. Em sembla que té molt sentit compartir aquestes referències. Si us dediqueu professionalment a aquestes qüestions, perquè clarament pot ser-vos d'utilitat. I si simplement us interessa el tema, perquè sempre va bé tenir arguments. En qualsevol cas, que hi hagi gent movent-se, és un motiu de tranquil·litat en aquest context convuls.
Us afegeixo un llistat amb algunes iniciatives, materials i recursos que podeu consultar. Agraeixo a en Rafa Crespo la seva generositat per compartir aquest material, fruit de moltes hores de feina. I, sobretot, us recomano que quan tingueu l'oportunitat de sentir-lo, no la deixeu escapar!


Acabo amb un parell de videos que, per mi, són una autèntica referència per reflexionar sobre la visió que tenim dels altres. El primer és "Proverbio chino" de Javier San Román (2008), i el segon "Hiyab" de Xavi Sala (2005):




Marta Casas

2 comentaris: