dilluns, 24 de setembre del 2012

Retorn. Pèrdua.

Fa uns dies, la  Zulma Sierra compartia amb mi un article sobre el retorn de persones immigrades al seu país d'origen: "Valiente el que vuelve a su país". En el seu bloc "La prórroga" (molt recomanable), reflexionava sobre el retorn, a arrel del curt en què ella ha participat, "Viaje de vuelta":


En el curt, David Zapata i Hilda Zaragozín comparteixen amb nosaltres la vivència d'un procés enormement complex: la decisió de retornar al país d'origen, després de més d'una dècada vivint a Barcelona. El desencís davant un projecte que no ha acabat de rutllar a causa de l'actual situació de crisi; l'amor cap a una ciutat que els ha acollit i que els ha donat penes i alegries (l'auguri de l'enyor); el neguit davant el retorn a un lloc que no serà el que van deixar.
El testimoni d'en David i la Hilda m'han commogut. Quina falta faran a aquest país nostre la gent que ha après a estimar-lo! Que han treballat i s'han esforçat per tirar endavant les seves vides, contribuint a la construcció d'un futur comú!
El retorn de tantes persones ja arrelades al nostre país és una pèrdua de capital humà que lamentarem. Bona sort a tots i totes els que ara han de marxar. Desitjo que en el futur es donin les condicions per a un segon retorn!
Marta Casas



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada